Salade van gegrilde groene asperges met ei en sla

Ingrediƫnten

  • 10 groene asperges
  • 50 g gemengde sla
  • 1 theelepel sesamolie
  • peper
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 hardgekookt ei
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1/2 eetlepel sojasaus
  • 2 plakjes ham
  • 1 1/2 eetlepel olie

Bereidingswijze

1. Was de asperges en snijd harde steeluiteinden af. Bestrijk de asperges licht met olie.
2. Verhit een grilpan op het fornuis (eventueel een ovengrill) tot deze goed heet is en leg de asperges in de pan of onder de ovengrill. Gril de asperges 5-7 minuten onder af en toe keren tot ze helder groen kleuren en hier en daar bruine plekken vertonen.
3. Klop een dressing van olijfolie, sesamolie, citroensap, sojasaus en vers gemalen peper.
4. Pel het ei en snijd in parten. 
5. Snijd de ham in reepjes. 
6. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te 'springen'.
7. Verdeel de sla over twee bordjes, leg de asperges erop en sprenkel de dressing eroverheen. Strooi de sesamzaadjes erover en garneer met ei en ham. Eet smakelijk! 

Menusuggestie: Lekker met boeren volkorenbrood.

Voedingswaarde per persoon

Energie 205 kcal
Eiwit 9 gram
Koolhydraten 9 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 14 gram
Waarvan verzadigd 3 gram
Vezels 4 gram
Zout 0.55 gram