Salade van sperziebonen met aardbeien

Ingrediƫnten

  • 250 g sperziebonen
  • ca. 70 g aardbeien
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels grof geraspte Grana Padano 32+ kaas
  • 1/2 citroen
  • 1/2 klein bosje verse munt
  • peper

Bereidingswijze

1. Kook de sperziebonen in ca. 10 minuten beetgaar.
2. Was de aardbeien, halveer ze, verwijder het kroontje en snijd ze in vieren.
3. Giet de sperziebonen af en spoel ze onder koud stromend water, dan blijven de boontjes mooi groen.
4. Was de citroen en rasp de schil met een citroenrasp. Pers de citroen uit en vang het sap op.
5. Klop de olijfolie door het citroensap en meng samen met wat citroenrasp door de (lauw)warme sperziebonen.
6. Schep de aardbeien door de sperziebonen.
7. Hak de bosui en de munt fijn.
8. Strooi bosui en munt over de bonen en serveer de kaas er apart bij. Breng eventueel op smaak met vers gemalen peper. Geniet ervan! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 140 kcal
Eiwit 6 gram
Koolhydraten 9 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 7 gram
Waarvan verzadigd 2 gram
Vezels 5 gram
Zout 0.18 gram