Savooiekool met pepermunt

Ingrediƫnten

  • peper
  • 500 g savooiekool
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel pepermuntblad of munt fijngehakt
  • 1 ui

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de ui fijn.
2. Maak de kool schoon en snijd de groente in repen.
3. Verhit de margarine in een pan. Voeg de ui toe en bak deze even mee. Doe de kool ook in de pan en voeg een scheutje water toe. Laat de kool met het deksel op de pan in 10-12 minuten gaar smoren.
4. Breng de kool op smaak met wat vers gemalen peper en schep het (peper)muntblad erdoor. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 145 kcal
Eiwit 6 gram
Koolhydraten 11 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 7 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 9 gram
Zout 0.06 gram