Zachtfruit laagjesdessert

Ingrediƫnten

  • 300 gram kruisbessen
  • 3 dl halfvolle yoghurt
  • 3 dl magere kwark
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 4 theelepels suiker

Bereidingswijze

1. Rooster in een koekenpan de geschaafde amandelen lichtbruin. Laat afkoelen.
2. Was de kruisbessen en verwijder de steeltjes. Halveer 1/3 van de kruisbessen. Schep ze in 4 hoge glazen. Pureer de rest van de kruisbessen. Wrijf ze door een zeef om de schilletjes te verwijderen.
3. Meng de kwark met de yoghurt.
4. Roer de gepureerde kruisbessen door de helft van de kwark-yoghurt. Voeg suiker naar smaak toe.
5. Schenk de kruisbessen kwark-yoghurt om en om met de ‘gewone’ kwark-yoghurt in de glazen, zodat er 4 laagjes ontstaan. Garneer met de geschaafde amandelen. Geniet ervan! 

Dieet variatietip: Volg je een energiebeperkt dieet? Neem dan magere yoghurt en vervang de amandelen door een aantal gehalveerde kruisbessen. Bij een allergie voor uitsluitend amandelen kun je ze door andere noten vervangen. Voor nog meer energieverrijking kun je het beste volle yoghurt en kwark nemen.

Voedingswaarde per persoon

Energie 260 kcal
Eiwit 21 gram
Koolhydraten 30 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 4 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 4 gram
Zout 0 gram