Schuimomelet met bessen

Ingrediƫnten

  • 4 eieren
  • 20 g suiker
  • 1/2 eetlepel vloeibare margarine
  • ca. 200 g rode en/of blauwe bessen
  • 1 vanillestokje
  • evt. zoetstofpoeder

Bereidingswijze

1. Was de bessen en verwijder de steeltjes.
2. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. 
3. Splits de eieren. Klop de dooiers met de suiker en het vanillemerg dik en schuimig. Klop de eiwitten stijf. Schep de stijfgeklopte dooiers voorzichtig door het eiwit.
4. Verhit de margarine in een koekenpan. Schenk het eimengsel in de pan en leg een deksel erop. Verhit even kort op hoog vuur. Verwarm de omelet daarna zachtjes tot deze stevig is geworden. Laat de omelet op een bord glijden en snijd deze voorzichtig doormidden.
5. Leg de halve omeletten op 2 kleine bordjes en verdeel de bessen er over. Sla helften van de omelet voorzichtig net niet op de helft dubbel. Serveer direct. Bestrooi eventueel met wat zoetstofpoeder. Geniet ervan! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 235 kcal
Eiwit 13 gram
Koolhydraten 18 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 11 gram
Waarvan verzadigd 3 gram
Vezels 3 gram
Zout 0.38 gram