Soep van groene asperges, komkommer en meloen

Ingrediƫnten

  • 200 g groene asperges
  • paar druppels limoen- of citroensap
  • 5 dl groentebouillon met minder zout
  • 1/4 meloen
  • 1/2 geschilde komkommer
  • 2 eetlepels dille fijngeknipt
  • paar blaadjes citroenmelisse of munt fijngeknipt

Bereidingswijze

1. Schil de onderkant van de asperges en snijd ze vervolgens in stukken. Houd de aspergetoppen achter en doe deze over in een magnetronbestendige schaal met 1 eetlepel water. Zet de schaal (afgedekt) 1-2 minuten op ca. 750 Watt in de magnetron. Zet apart (gebruik straks als garnering). 
2. Haal met een aardappel- of meloenboor 6-9 mooie bolletjes uit de meloen voor garnering (of snijd in blokjes). Houd deze afgedekt achter.
3. Halveer de komkommer en verwijder het zaad. Rasp de komkommer met een handrasp of in de keukenmachine.
4. Voeg de komkommer en de bouillon toe aan de asperges in de schaal.
5. Breng alles aan de kook in de magnetron (afgedekt). Houd 5-6 minuten aan op ca. 750 Watt. Laat de soep zachtjes koken.
6. Pureer de soep met een staafmixer of in demengbeker en laat de soep afkoelen.
7. Roer de fijgeknipte tuinkruiden door de afgekoelde soep. Breng op smaak met vers gemalen peper en limoen- of citroensap. Serveer de soep, garneer met de aspergetoppen, meloenbolletjes en een blaadje munt of citroenmelisse. Geniet ervan! 

Dieet variatietip: Serveer er voor vezelverrijking volkorenbroodjes bij. 

Voedingswaarde per persoon

Energie 75 kcal
Eiwit 2 gram
Koolhydraten 14 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 1 gram
Waarvan verzadigd 0.2 gram
Vezels 3 gram
Zout 0.25 gram