Spaanse tortilla

Ingrediënten

  • 2 paprika's
  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 1 grote ui
  • 6 grote eieren
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Een koekenpan met anti-aanbaklaag van circa 26 of 28 centimeter
  • peper

Bereidingswijze

1. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in blokjes.
2. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
3. Pel de ui en snijd deze in dunne ringen.
4. Verhit 1,5 eetlepel olie in de koekenpan en laat hierin de aardappel, paprika en ui ca. 10 minuten op zacht vuur garen, maar niet bruin worden. Laat de groente in een vergiet uitlekken. Breng op smaak met vers gemalen peper. 
5. Klop de eieren schuimig, voeg naar smaak vers gemalen peper toe en schep de groente door het eimengsel.
6. Verhit 1,5 eetlepel nieuwe olie in de koekenpan en bak hierin het aardappel-eimengsel op zacht vuur aan één zijde bruin. Draai de omelet om en bak de andere zijde op zacht vuur bruin en gaar.
7. Snijd de tortilla in punten en garneer met vers gemalen peper. Eet smakelijk! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 375 kcal
Eiwit 14 gram
Koolhydraten 43 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 14 gram
Waarvan verzadigd 3 gram
Vezels 6 gram
Zout 0.3 gram