Spaghetti met paddenstoelen en geitenkaas

Ingrediƫnten

  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 250 g gemengde paddestoelen
  • citroensap
  • peper
  • enkele blaadjes basilicum
  • 50 g verse geitenkaas
  • 50 g ongezouten noten
  • 175 g volkorenspaghetti

Bereidingswijze

1. Kook de spaghetti volgens aanwijzing op de verpakking.
2. Veeg intussen de paddestoelen schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje en snijd grote exemplaren eventueel in stukken.
3. Snij de bosuitjes in stukken van ongeveer 1 cm.
4. Verkruimel de geitenkaas.
5. Verhit de olie in een wok. Pers de teentjes knoflook erboven uit. Voeg de paddestoelen toe en roerbak deze ongeveer 5 minuten. Voeg een scheutje citroensap toe en maak op smaak met vers gemalen peper.
6. Giet de pasta af en schep deze door de paddestoelen.
7. Verdeel de spaghetti over 2 borden en verdeel de geitenkaas erover. Garneer met de basilicum. Serveer direct. Geniet ervan! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 595 kcal
Eiwit 24 gram
Koolhydraten 64 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 26 gram
Waarvan verzadigd 5 gram
Vezels 10 gram
Zout 0.3 gram