Geroerbakte groene kool met champignons, kokos, rozijnen en filetlapjes

Ga naar:

Boodschappenlijst

150 gram champignons
1 eetlepel geraspte kokos
150 dunne varkensfiletlapjes
1 eetlepel olie
2 eetlepels rozijnen
1 groene kool of 500 gram gesneden groene kool

Bereidingswijze

1. Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen.
2. Was de rozijnen.
3. Snijd de filetlapjes in dunne reepjes.
4. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
5. Verwarm de olie in een wok of braadpan.
6. Bak de vleesreepjes al omscheppend enkele minuten.
7. Voeg de kool toe en roerbak de groente in ca. 6 minuten bijna gaar.
8. Voeg de champignons en rozijnen toe en roerbak het geheel verder gaar.
9. Maak op smaak met peper.

Menusuggestie: Lekker met aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
322 kcal
Vet
12 gram
Eiwit
28 gram
Waarvan verzadigd
4 gram
Koolhydraten
19 gram
Vezels
12 gram
Waarvan suikers
19 gram
Zout
0.18 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten