Witte koolsalade

Afbeelding:Voedingscentrum

Ingrediƫnten

  • 1 theelepel karwijzaad (kummel)
  • citroensap
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 400 gram witte kool
  • 1 eetlepel slasaus (25% olie)

Bereidingswijze

1. Was de rozijnen en laat ze wellen.
2. Maak de kool schoon en schaaf de kool fijn.
3. Maak een dressing van de slasaus, de yoghurt, het karwijzaad en wat citroensap.
4. Meng de dressing door de witte kool.
5. Schep de rozijnen er door. Voeg eventueel nog wat citroensap toe.
6. Laat de koolsalade eventueel afgedekt op een koele plaats een paar uur staan om wat zachter te worden.

Menusuggestie: Lekker met rundergehaktballetjes en volkoren macaroni.
 

Voedingswaarde per persoon

Energie 124 kcal
Eiwit 4.5 gram
Koolhydraten 17.75 gram
Waarvan suikers 16.6 gram
Vet 2.51 gram
Waarvan verzadigd 0.32 gram
Vezels 5.52 gram
Zout 0.17 gram