Warme courgettesalade

Ingrediƫnten

  • 1 theelepel tijm
  • 1 eetlepel olie
  • 10 blaadjes basilicum
  • citroensap
  • 1-2 courgettes

Bereidingswijze

1. Was de courgettes en verwijder de steelaanzet.
2. Snijd de courgettes in dikke plakken.
3. Verwarm de olie in een koekenpan met een antiaanbaklaag.
4. Roerbak hierin de plakken courgette beetgaar.
5. Voeg de tijm en wat peper toe.
6. Voeg van het vuur af wat citroensap toe en scheur de blaadjes basilicum er boven.

Menusuggestie: Lekker met gegrilde kipfilet en volkoren couscous.
 

Voedingswaarde per persoon

Energie 85 kcal
Eiwit 3.3 gram
Koolhydraten 4.9 gram
Waarvan suikers 4.72 gram
Vet 5.21 gram
Waarvan verzadigd 0.78 gram
Vezels 2.64 gram
Zout 0.01 gram