Venkelsalade met geitenkaas

Ingrediƫnten

  • 50 gram verse geitenkaas
  • dille (vers of diepvries)
  • 1-2 venkelknollen
  • citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • schaaltjes veldsla (of rucola/waterkers/andere sla)

Bereidingswijze

1. Was de venkel en snijd de stelen met groen en de onderste schijf er af. Schaaf de venkel in hele dunne plakken.
2. Verwarm een grillpan en gril de venkel zacht en licht bruin.
3. Meng er wat citroensap, de olijfolie, dille en peper door. Laat de venkel afkoelen.
4. Leg de gewassen en droge sla op een platte schaal en schep de venkel er op. Verkruimel de geitenkaas er over.

Menusuggestie: Lekker met gebakken reepjes kip en aardappelen.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 135 kcal
Eiwit 5.72 gram
Koolhydraten 4.66 gram
Waarvan suikers 4.3 gram
Vet 9.19 gram
Waarvan verzadigd 3.39 gram
Vezels 5.04 gram
Zout 0.6 gram