Surinaamse paksoi

Afbeelding:Voedingscentrum

Ingrediƫnten

  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel olie
  • 1 kleine ui
  • 1 paksoi
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 150 gram nasivlees (ongekruid)

Bereidingswijze

1. Maak de groente schoon.
2. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de paksoi in repen.
3. Verwijder van de peper de zaadlijsten en pitjes en snijd de peper in ringetjes.
4. Verwarm de olie en bak hierin het nasivlees bruin.
5. Voeg de ui, de knoflook en de peper toe en bak dit even mee.
6. Doe de paksoi er bij en roerbak de groente in ca. 5 minuten mee gaar. Maak het gerecht op smaak met wat ketjap.

Menusuggestie: Lekker met zilvervliesrijst.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 201 kcal
Eiwit 18.26 gram
Koolhydraten 10.41 gram
Waarvan suikers 4.95 gram
Vet 8.62 gram
Waarvan verzadigd 2.11 gram
Vezels 4.3 gram
Zout 0.54 gram