Spruitjes met appeltjes en rozijnen

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 eetlepel rozijnen
1 theelepel kaneel
1 kleine appel
400 gram spruitjes
½ eetlepel vloeibare margarine

Bereidingswijze

1. Maak de spruitjes schoon.
2. Kook de spruitjes in weinig water in 10-15 minuten gaar.
3. Was de rozijnen.
4. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
5. Verwarm de margarine en bak hierin de appelblokjes en de rozijnen een paar minuten zacht.
Stuif er wat kaneel over.
6. Giet de spruitjes af en meng ze door het appelmengsel.

Menusuggestie: Lekker met gebakken kipfilet en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
159 kcal
Vet
5 gram
Eiwit
5 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
19 gram
Vezels
10 gram
Waarvan suikers
10 gram
Zout
0.08 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten