Spinaziesalade met olijven

Afbeelding:Voedingscentrum

Ingredi├źnten

  • ┬Ż eetlepel honing
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eieren
  • 400 gram spinazie
  • 10 olijven
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 bos radijs
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bosuitje

Bereidingswijze

1. Kook de eieren in 10 minuten hard en laat ze afkoelen.
2. Was het bosuitje onder stromend water en snijd het in smalle ringen.
3. Halveer de eieren en neem de dooiers er uit.
4. Hak het eiwit fijn.
5. Wrijf de dooiers door een zeef.
6. Maak van de eierdooiers met de azijn, de mosterd, de honing, de olie en de peper een sausje.
7. Was de spinazie in een vergiet onder stromend water. Laat de groente goed uitlekken. Verwijder dikke steeltjes.
8. Was de radijs goed. Verwijder het steeltje en het worteltje. Snijd de radijs in vieren.
9. Halveer de olijven.
10. Meng de dressing, de radijs en de olijven door de spinazie.
11. Strooi het gehakte eiwit er over.

Menusuggestie: Lekker met kleurige vegetarische barbecuespiesen en een gepofte aardappel met tartaarsaus.
 

Voedingswaarde per persoon

Energie 131 kcal
Eiwit 6.9 gram
Koolhydraten 3.95 gram
Waarvan suikers 2.53 gram
Vet 9.02 gram
Waarvan verzadigd 1.71 gram
Vezels 2.94 gram
Zout 1 gram