Rucola-tomatensalade

Ga naar:

Boodschappenlijst

10 blaadjes basilicum
5 olijven zonder pit
½ perssinaasappel
1 zakje (75 gram) rucolasla
250 gram kerstomaatjes
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
1 theelepel mosterd

Bereidingswijze

1. Pers de sinaasappel uit.
2. Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
3. Roer er de mosterd door en maak er met het sinaasappelsap en de olie een dressing van.
4. Was de groente en halveer de tomaatjes.
5. Was de basilicum en scheur de blaadjes grof.
6. Halveer de olijven. Meng alles door elkaar.

Menusuggestie: Lekker met blokjes gebakken tofu met champignons en zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
121 kcal
Vet
7 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
4 gram
Waarvan suikers
9 gram
Zout
0.28 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten