Spruitjes met sinaasappel en salie

Ingrediƫnten

  • 400 g spruitjes
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 2 fijngesneden salieblaadjes
  • peper
  • cayennepeper
  • 15 g vloeibare margarine
  • 1 1/2 sinaasappel
  • 2 fijngeraspte worteltjes

Bereidingswijze

1. Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
2. Kook de spruitjes beetgaar in een magnetronbestendige, ondiepe vrij ruime schaal (afgedekt). Houd 3-5 minuten op ca. 750 Watt aan. 
3. Schil de 1/2 sinaasappel (de andere sinaasappel verwerk je later). Snijd het vruchtvlees in plakken en vervolgens in blokjes. Pers de blokjes uit, vang het sap op en bewaar het vruchtvlees. 
4. Verhit de margarine in een koekenpan en fruit hierin de sjalot en wortel met de salieblaadjes. Voeg het sinaasappelsap toe en laat dit inkoken tot de helft.
5. Schil de sinaasappel met een scherp mesje als een appel en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
6. Meng de sinaasappelpartjes en het ingekookte sinaasappelsap met de sjalot, wortel en salie door de gekookte spruitjes en zet de schaal terug in de magnetron om alles goed door te warmen. Houd 1 minuut op ca. 750 Watt aan.
7. Breng eventueel op smaak met vers gemalen peper en/of cayennepeper. Eet smakelijk!  

Voedingswaarde per persoon

Energie 205 kcal
Eiwit 6 gram
Koolhydraten 20 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 9 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 11 gram
Zout 0.05 gram