Koolraap met appel

Afbeelding:Voedingscentrum

Ingredi├źnten

  • 500 gram koolraap
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 appel
  • ┬Ż perssinaasappel

Bereidingswijze

1. Snijd de koolraap in plakken. Schil de plakken koolraap en snijd ze in blokjes of reepjes.
2. Kook de groente in weinig water in 10 minuten gaar.
3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
4. Pers de sinaasappel uit. Verwarm het sinaasappelsap met de blokjes appel.
5. Giet de gare koolraap af en meng de koolraap met de appel.
6. Warm het geheel nog even goed door en maak op smaak met wat peper.

Menusuggestie: Lekker met gestoofde kippedijen en gebakken aardappelen.


 

Voedingswaarde per persoon

Energie 110 kcal
Eiwit 2.55 gram
Koolhydraten 13.49 gram
Waarvan suikers 11.9 gram
Vet 4.37 gram
Waarvan verzadigd 0.46 gram
Vezels 3.08 gram
Zout 0.13 gram