Groenten in een pakje

Ga naar:

Boodschappenlijst

stukje knolselderij (ca. 100 gram)
geraspte schil van 1 limoen
1 kleine winterwortel (ca. 160 gram)
1 kleine rode ui (ca. 60 gram)
½ dl groentebouillon met minder zout
2 stengels bleekselderij

Bereidingswijze

1. Maak de groente schoon.
2. Snijd de bleekselderij in smalle reepjes, de knolselderij in kleine blokjes en de wortel in dunne plakken.
3. Meng de groente met de limoenschil en de bouillon.
4. Knip 2 grote stukken bakpapier en verdeel de groente er over. Vouw het bakpapier als een snoeppapiertje luchtig dicht.
5. Leg de pakjes in een stoompan of een vergiet.
6. Breng een bodem water in een pan aan de kook en plaats het andere deel van de stoompan of het vergiet er op. Stoom de groente met een deksel op de pan in 15-20 minuten gaar.

Menusuggestie: Lekker met zalm en een gepofte aardappel uit de oven.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
45 kcal
Vet
0 gram
Eiwit
2 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
4 gram
Waarvan suikers
3 gram
Zout
0.19 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten