Gekruide sperziebonen

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 eetlepel olie
1 eetlepel seroendeng
2 bosuitjes
2 takjes peterselie
400 gram sperziebonen
½ rode peper
1 teentje knoflook

Bereidingswijze

1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in ca. 8 minuten beetgaar.
2. Maak de ui, de peper en de knoflook schoon en snijd dit klein.
3. Was de peterselie en knip het klein.
4. Fruit de ui met de knoflook in de olie zacht. Bak de stukjes peper kort mee.
5. Giet de sperziebonen af en meng ze door het uimengsel.
6. Schep de peterselie er door en strooi de seroendeng er over.

Menusuggestie: Lekker met een gebakken ei en kerrierijst.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
131 kcal
Vet
8 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
8 gram
Vezels
7 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
0.02 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten