Volkorenbol met tonijnbanaansalade

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 1 stengel bleekselderij
  • 4 blaadjes sla
  • citroensap
  • peper
  • 1/2 rode paprika
  • 2 harde volkorenbroodjes
  • 2 eetlepels magere kwark
  • 200 g tonijn uit blik in water
  • 1/2 ui

Bereidingswijze

1. Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Prak in een kom de vis fijn.
2. Snijd de paprika en de bleekselderij in stukjes.
3. Hak de ui fijn.
4. Snijd de helft van de banaan in plakjes en prak de andere helft fijn. Besprenkel de plakjes banaan met citroensap.
5. Schep de geprakte banaan, de ui, bleekselderij, paprika, vers gemalen peper en kwark door de tonijn.
6. Snijd de broodjes open en leg de blaadjes sla op de onderste helften. Schep de tonijnsalade erop en verdeel de plakjes banaan. Leg de bovenste helften van de broodjes op de salade. Eet smakelijk! 

 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 335 kcal
Eiwit 34 gram
Koolhydraten 39 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 3 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 7 gram
Zout 1.53 gram