Gegrilde aubergine met geitenkaas

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • ½ eetlepel olijfolie
  • citroensap
  • 50 gram zachte geitenkaas

Bereidingswijze

1. Was de aubergines, verwijder de steelaanzet en snijd de aubergines in dunne plakken.
2. Wrijf de plakken in met een drup citroensap en wat peper.
3. Leg ze op een platte schaal en bestrijk de plakken met olie.
4. Gril de aubergines onder een voorverwarmde grill in ca. 5 minuten gaar en lichtbruin.
5. Verkruimel de geitenkaas over de aubergines en laat de kaas onder de grill een beetje smelten.

Menusuggestie: Lekker met geroerbakte reepjes varkensvlees in tomatensaus en zilvervliesrijst.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 128 kcal
Eiwit 5.86 gram
Koolhydraten 7.91 gram
Waarvan suikers 7.79 gram
Vet 6.65 gram
Waarvan verzadigd 3.03 gram
Vezels 6.25 gram
Zout 0.31 gram