Stoofperen

Ingrediƫnten

  • 500 g stoofperen
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel maizena
  • een stukje citroenschil
  • 2 eetlepels honing

Bereidingswijze

1. Schil de peren.
2. Kook de peren in hun geheel of in vieren zonder klokhuizen met ongeveer 1/2 liter water, de honing en de citroenschil in ongeveer 1 uur gaar. Door langer te koken worden de peren roder van kleur.
3. Roer de maïzena met een beetje water tot een klontloos papje en bindt het kookvocht hiermee. Geniet ervan! 

Variatietips
- Vervang een deel van het water eens door bessensap voor een extra rode kleur. 
- Lekker met een snufje kaneel. 

Voedingswaarde per persoon

Energie 205 kcal
Eiwit 1 gram
Koolhydraten 47 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 1 gram
Waarvan verzadigd 0.1 gram
Vezels 4 gram
Zout 0.01 gram