Courgette met citroen

Afbeelding:Veggipedia

Ingrediƫnten

  • citroensap
  • 1-2 courgette
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook

Bereidingswijze

1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze afkoelen.
2. Was de courgettes en halveer ze in de lengte. Snijd de helften in smalle plakken.
3. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje in plakjes.
4. Verwarm de olie en bak hierin de courgette en de knoflook in enkele minuten gaar.
5. Maak de groente op smaak met de geraspte citroenschil en wat citroensap. Strooi er de pijnboompitten over.

Menusuggestie: Lekker met biefstuk en aardappelen.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 119 kcal
Eiwit 3.8 gram
Koolhydraten 4.74 gram
Waarvan suikers 3.33 gram
Vet 8.9 gram
Waarvan verzadigd 1.16 gram
Vezels 1.52 gram
Zout 0.01 gram