Stoofpot van aubergines

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 sjalotjes of 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • peper
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel olie

Bereidingswijze

1. Was de aubergine, verwijder de uiteinden en snijd in plakken.
2. Pel de sjalotjes of de ui en snijd in vieren.
3. Kruis de tomaten in aan de bovenkant en dompel 15-25 seconden onder in kokend water, vervolgens direct in ijskoud water en ontvel ze. Snijd de tomaten in stukken.
4. Verhit de olie in een braadpan en schep de aubergineplakken, tomaten en sjalotten erdoor. Pers de teen knoflook erboven uit. Roer de honing, basilicum en wijnazijn erdoor. Maal er royaal zwarte peper boven.
5. Laat het gerecht in een gesloten pan ongeveer 15-20 minuten op heel zacht vuur smoren. Voeg eventueel een scheutje water toe. Schep het gerecht af en toe om. Smakelijk eten! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 70 kcal
Eiwit 3 gram
Koolhydraten 12 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 0.4 gram
Waarvan verzadigd 0.1 gram
Vezels 5 gram
Zout 0.01 gram