Caponata

Ingrediƫnten

  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 aubergine
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gele paprika
  • 5 olijven zonder pit
  • 1 ui
  • ca. 1 eetlepel (rode wijn)azijn
  • 1 theelepel kappertjes
  • 3 tomaten
  • 2 stengels bleekselderij

Bereidingswijze

1. Maak de groente schoon.
2. Halveer de aubergine in de lengte en snijd de helften in dunne plakken.
3. Snijd de paprika in blokjes, de ui in snippers, de tomaten in parten en de bleekselderij in boogjes.
4. Verwarm de olie en bak hierin de aubergine zacht.
5. Fruit de ui en de bleekselderij 5 minuten mee.
6. Was de rozijnen.
7. Voeg de paprika, de tomaten en de rozijnen toe en smoor het geheel in 5 minuten verder zacht.
8. Snijd de olijven in plakjes.
9. Spoel eventueel de kappertjes af met koud water.
10. Meng de olijven en de kappertjes door de groente en laat dit nog even pruttelen.
11. Maak het gerecht op smaak met azijn en laat het afkoelen.

Menusuggestie: Lekker met een kippenbout en aardappelen.


 

Voedingswaarde per persoon

Energie 201 kcal
Eiwit 3.44 gram
Koolhydraten 15.94 gram
Waarvan suikers 13.97 gram
Vet 12.02 gram
Waarvan verzadigd 1.71 gram
Vezels 7.66 gram
Zout 1 gram