Bloemkool met uiensaus

Ingredi├źnten

  • 1 kleine bloemkool
  • 100 ml (groente)bouillon met minder zout
  • 2 kruidnagels
  • ┬Ż eetlepel bloem
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 2 uien

Bereidingswijze

1. Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein.
2. Fruit de uien met de knoflook en de kruidnagels in de margarine in 10 minuten goudbruin.
3. Strooi de bloem er over en warm dit goed door.
4. Giet er de bouillon bij en laat de saus nog 10 minuten zacht sudderen.
5. Verwijder daarna de kruidnagels.
6. Kook de schoongemaakte bloemkool in 10-15 minuten gaar.
7. Giet de bloemkool af en schenk de saus er over.

Menusuggestie: Lekker met gebakken tartaar en aardappelen.



 

Voedingswaarde per persoon

Energie 120 kcal
Eiwit 4.36 gram
Koolhydraten 10.96 gram
Waarvan suikers 4.43 gram
Vet 5.21 gram
Waarvan verzadigd 0.65 gram
Vezels 5.9 gram
Zout 0.14 gram