Bloemkool met bosui en mosterd

Ingredi├źnten

  • 1 theelepel mosterd
  • ┬Ż eetlepel azijn
  • 2 bosuitjes
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 eetlepel olie

Bereidingswijze

1. Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes.
2. Kook de bloemkoolroosjes in weinig water net gaar.
3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze klein.
4. Fruit de ringetjes bosui in de olie zacht.
5. Voeg de mosterd, de azijn en 2 eetlepels water toe.
6. Giet de bloemkool af en meng de roosjes door het mengsel met de bosuitjes.

Menusuggestie: Lekker met een hamlapje en aardappelen.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 110 kcal
Eiwit 4.29 gram
Koolhydraten 6.61 gram
Waarvan suikers 4.51 gram
Vet 6.01 gram
Waarvan verzadigd 0.97 gram
Vezels 5.56 gram
Zout 0 gram