Bleekselderijsalade met sesam

Ingrediënten

  • 1 eetlepel sesamzaad
  • ± 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel tahin zonder zout (sesampasta
  • natuurvoedingswinkel)
  • ½ struik bleekselderij
  • 1 groene appel

Bereidingswijze

1. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
2. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
3. Was de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis.
4. Snijd of schaaf de parten appel in smalle plakjes.
5. Verdun de tahin met 1 eetlepel water en maak er met het citroensap en wat peper een dressing van.
6. Meng de dressing door de bleekselderij en de appel en strooi het sesamzaad er over.
7. Kook eventueel de boogjes bleekselderij 1 minuut en laat ze afkoelen in een vergiet.

Menusuggestie: Lekker met vegetarische reepjes en aardappelpuree.



 

Voedingswaarde per persoon

Energie 135 kcal
Eiwit 4.58 gram
Koolhydraten 11.89 gram
Waarvan suikers 8.32 gram
Vet 6.69 gram
Waarvan verzadigd 0.98 gram
Vezels 3.69 gram
Zout 0 gram