Bietjessalade met walnootdressing

Ingredi├źnten

  • 6 halve walnoten
  • mespunt suiker
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel (walnoot)olie
  • 500 gram gekookte rode bietjes
  • 1┬Ż eetlepel citroensap

Bereidingswijze

1. Wrijf 2 halve walnoten fijn en hak de rest grof.
2. Schil de sinaasappel dik en snijd de parten uit de vliezen.
3. Vang het sinaasappelsap op en maak er met de fijngewreven walnoten, de olie, citroensap, wat suiker en peper een dressing van.
4. Stroop het vel van de bietjes en snijd ze in kleine blokjes.
5. Meng er de dressing en de stukjes sinaasappel door en strooi de gehakte walnoten er over.

Menusuggestie: Lekker met gekookt eieren en een gepofte aardappel met bieslookroom.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 221 kcal
Eiwit 5 gram
Koolhydraten 16.93 gram
Waarvan suikers 16.15 gram
Vet 12.71 gram
Waarvan verzadigd 1.47 gram
Vezels 8.43 gram
Zout 0.39 gram