Bietensalade met roomkaas

Afbeelding:Voedingscentrum

Ingrediƫnten

  • 1 mespunt suiker
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 50 gram veldsla of waterkers
  • 1 eetlepel azijn
  • 30 gram roomkaas light
  • 400 gram rode bieten

Bereidingswijze

1. Stroop het vel van de bieten. Snijd de bieten in smalle reepjes.
2. Meng de azijn met de suiker en schep dit door de bieten.
3. Meng de kaas met de yoghurt.
4. Verdeel de gewassen veldsla over een schaal en schep de reepjes biet er op. Schep het kaasmengsel er op.

Menusuggestie: Lekker met een gegrild tartaartje en aardappelpuree.



Lekker met gegrild tartaartje en aardappelpuree

Voedingswaarde per persoon

Energie 97 kcal
Eiwit 5.35 gram
Koolhydraten 11.43 gram
Waarvan suikers 11.25 gram
Vet 1.75 gram
Waarvan verzadigd 0.89 gram
Vezels 6.2 gram
Zout 0.55 gram