Auberginesalade

Ingrediënten

  • 2 eetlepel olie
  • 2 bosuitjes
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 aubergine
  • 6 takjes peterselie
  • 1/2 pepertje
  • 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze

1. Was de aubergine en snijd hem in de lengte in dunne plakken. Snijd de plakken in lange repen.
2. Verwarm de helft van de olie in een pan met een anti aanbakbodem en bak hierin de aubergine in enkele minuten gaar. Laat dit afkoelen.
3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
4. Snijd het stukje peper fijn.
5. Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
6. Maak een dressing van de rest van de olie, het citroensap, de uitgeperste knoflook, royaal peterselie en peper.
7. Meng alles door elkaar.

Menusuggestie: Lekker met een gegrilde lamskotelet en gepofte aardappelen.


 

Voedingswaarde per persoon

Energie 150 kcal
Eiwit 2.5 gram
Koolhydraten 9.17 gram
Waarvan suikers 8.57 gram
Vet 10.24 gram
Waarvan verzadigd 1.59 gram
Vezels 5.54 gram
Zout 0.04 gram