Aspergesalade met garnalen

Ingredi├źnten

  • ┬Ż sjalotje
  • 6 sprieten bieslook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram asperges
  • 4 takjes (platte) peterselie
  • 150 gram gepelde garnalen
  • 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze

1. Schil de asperges en snijd het houtige deel van de onderkant.
2. Kook de asperges in ruim water 10-12 minuten. Laat de asperges uitlekken en afkoelen.
3. Snijd het stukje sjalot heel fijn.
4. Maak de kruiden schoon en knip ze klein.
5. Meng de sjalot met de kruiden, het citroensap, de olie en wat peper.
6. Schep er de garnalen erdoor.
7. Verdeel de asperges over 2 borden en schep het garnalenmengsel er op.

Menusuggestie: Lekker met gebakken krielaardappeltjes.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 203 kcal
Eiwit 17.07 gram
Koolhydraten 7.05 gram
Waarvan suikers 2.4 gram
Vet 11.23 gram
Waarvan verzadigd 1.73 gram
Vezels 2.69 gram
Zout 1.82 gram