Asperges met lenteboter

Afbeelding:Voedingscentrum

Ingrediƫnten

  • 10 blaadjes spinazie
  • 750 gram asperges
  • 50 gram diepvries doperwtjes
  • 10 gram halfvolle boter
  • citroensap

Bereidingswijze

1. Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf.
2. Kook de asperges in ruim water 8-10 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
3. Laat de halfvolle boter op kamertemperatuur komen of maak het zacht in de magnetron.
4. Kook de doperwtjes 3 minuten in weinig water.
5. Voeg de gewassen spinazie toe en kook de groente verder gaar.
6. Giet de groente af en pureer dit in met een blender of in de keukenmachine.
7. Meng er de zachte boter door en maak het op smaak met peper en een drup citroensap.
8. Laat de asperges uitlekken, leg ze op een schaal en geef er de boter bij.

Menusuggestie: Lekker met biefstuk en (nieuwe) aardappelen.



 

Voedingswaarde per persoon

Energie 84 kcal
Eiwit 3.83 gram
Koolhydraten 10.76 gram
Waarvan suikers 2.89 gram
Vet 1.94 gram
Waarvan verzadigd 1.22 gram
Vezels 4.27 gram
Zout 0.06 gram