Asperges met amandelkruimels

Ingrediƫnten

  • handje gepelde amandelen
  • 1 sneetje bruinbrood
  • 600 gram asperges
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereidingswijze

1. Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf.
2. Kook de asperges in ruim water 8-10 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
3. Rooster het sneetje brood en verkruimel het.
4. Hak de amandelen klein.
5. Verwarm de margarine en bak hierin de broodkruimels en de amandelkruimels goudbruin.
6. Maak dit mengsel op smaak met peper en een beetje balsamicoazijn.
7. Laat de asperges uitlekken, leg ze op een schaal en strooi de kruimels er over.

Menusuggestie Lekker met gekookte eieren en aardappelpuree.
 

Voedingswaarde per persoon

Energie 197 kcal
Eiwit 6.44 gram
Koolhydraten 15.29 gram
Waarvan suikers 2.83 gram
Vet 11.37 gram
Waarvan verzadigd 0.96 gram
Vezels 4.15 gram
Zout 0 gram