Andijviesalade met kruidencroutons

Ingrediƫnten

  • 1 theelepel oregano
  • 1 bosje radijs
  • 2 sneetjes bruin of volkorenbrood
  • 6 sprieten bieslook
  • 1 theelepel honing
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • azijn
  • 1 struikje andijvie

Bereidingswijze

1. Snijd de korsten van het brood en snijd het brood in blokjes.
2. Was de bieslook en knip de sprieten klein.
3. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de blokjes brood al omscheppend bruin.
4. Bak de bieslook en de oregano mee en pers het teentje knoflook er boven uit.
5. Laat de croutons afkoelen.
6. Maak de andijvie en de radijs schoon.
7. Snijd de andijvie in smalle repen en de radijsjes in vieren.
8. Klop een dressing van de overgebleven lepel olie, 1 eetlepel water, wat azijn, de honing en wat peper.
9. Meng de dressing door de groente en strooi de croutons er over.

Menusuggestie: Lekker met een ribkarbonade en aardappelen.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 199 kcal
Eiwit 5.24 gram
Koolhydraten 16.91 gram
Waarvan suikers 5.32 gram
Vet 11.11 gram
Waarvan verzadigd 1.69 gram
Vezels 4.64 gram
Zout 0 gram