Stevige tomatensoep

Ingrediënten

  • 1 kilo rijpe zachte tomaten
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 winterpenen
  • 1 grote aardappel
  • 1 prei
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • peterselie
  • 1 liter koude bouillon met minder zout

Bereidingswijze

1. Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn.
2. Verwijder de kroontjes van de tomaten.
3. Snijd de aardappel, prei en winterpeen in kleine stukjes.
4. Maak met een stukje touw een kruidenbuiltje van laurier en tijm.
5. Verwarm de ui en knoflook in de olie op een laag vuur en laat ze zacht worden. Voeg een scheutje van de bouillon en de tomaten toe en laat gedurende 5-10 minuten stomen op een laag vuur met het deksel op de pan. Als het vel van de tomaten begint los te komen het geheel afblussen met de overige bouillon. Verwijder de velletjes van de tomaten en snijd ze in stukken.
6. Voeg de tomaten, de overige groenten, het kruidenbuiltje en de paprikapoeder toe aan de bouillon en breng opnieuw aan de kook. Laat in 15 minuten op een laag vuur de groenten zacht worden.
7. Verwijder het kruidenbuiltje en maak de soep glad met een staafmixer of keukenmachine.
8. Verwarm de soep nogmaals en roer er nog wat fijngehakte peterselie door de soep.
9. Breng de soep op smaak met vers gemalen peper en garneer met een takje verse peterselie. Geniet ervan! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 105 kcal
Eiwit 2 gram
Koolhydraten 13 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 4 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 6 gram
Zout 0.19 gram